More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜαθαίνω τα πάντα: Τέχνη και Αρχαία Ελλάδα (2 νέα βιβλία)

    Μαθαίνω τα πάντα: Τέχνη και Αρχαία Ελλάδα (2 νέα βιβλία)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7-8+ (target 9-13) – Βιβλίο γνώσεων

    Μικροπληροφορία: Η αρχαία Ελλάδα συχνά χαρακτηρίζεται “λίκνο του δυτικού πολιτισμού”, επειδή το πρωτοποριακό πνεύμα της επηρέασε τη δυτική τέχνη, αρχιτεκτονική, επιστήμη, πολιτική σκέψη και λογοτεχνία.

    Το 9ο και το 10ο βιβλίο μιας πολύ ενδιαφέρουσας και ιδιαιτέρως αξιόλογης σειράς γνώσεων κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Είναι η σειρά Μαθαίνω τα πάντα (30 seconds) η οποία περιπλανήθηκε στις επιστήμες, το ανθρώπινο σώμα, τους ωκεανούς, τη Γη, το διάστημα, τις εφευρέσεις, την Αρχαία Αίγυπτο και τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τώρα φτάνει στην Αρχαία Ελλάδα και την Τέχνη.

    Αυτές οι περιεκτικές εγκυκλοπαίδειες μεσαίου σχήματος και έκτασης με την πλούσια εικονογράφηση και την ευχάριστη περιήγηση στη γνώση κερδίζουν τους αναγνώστες, διεγείρουν την περιέργεια και δημιουργούν μονοπάτια περαιτέρω γνώσης. Τα έντονα χρώματα, η έξοχη γραφιστική επιμέλεια και η συνδιαλλαγή του κειμένου με τις εικόνες βοηθούν πολύ στην ποιότητα και στο να αρέσουν πολύ.

    Στο ένατο βιβλίο κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα και τον μεγάλο κόσμο της. Τους πρώτους Έλληνες του Μινωικού πολιτισμού, τις πόλεις κράτη που ναπτύχθηκαν τον 6ο αιώνα, τους αποικισμούς και την ίδρυση αποικιών μακριά από τα παραδοσιακά εδάφη, την κοινωνική διαστρωμάτωση, την Αθηναϊκή δημοκρατία, την αρχαία Σπάρτη, την καθημερινότητα, από το σπίτι και τη διατροφή ως την ένδυση, τα παιδιά και τη ζωή τους, την εκπαίδευση, τη γεωργία, τα επαγγέλματα, την αγορά, τη σχέση με τους θεούς, τις γιορτές, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, τη φιλοσοφία, την αφήγηση, τους εφευρέτες, το θέατρο, τους πολέμους, φτάνοντας ως τον Μέγα Αλέξανδρο και την ελληνιστική περίοδο.

    Ενενήντα και πλέον σελίδες όπου γίνεται προσπάθεια να χωρέσουν όσα περισσότερα γίνεται, άλλοτε υπερκαλύπτοντας και άλλοτε αδικώντας μερικώς κάποιες περιόδους ή επιτεύγματα, κάτι λογικά πάντα, αφού επί παραδείγματι οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρειάζονται ένα βιβλίο μόνοι τους.

    Όμως όλο αυτό το ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα είναι γοητευτικό και μεστό και καλύπτει τις προσδοκίες του αναγνώστη, αφού δίνει μια σφαιρική ματιά για τον μεγάλο αυτόν πολιτισμό.

    Αυτός ο τόμος κι αν έχει ενδιαφέρον! Η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία για την τέχνη αυξήθηκαν αισθητά τα τελευταία χρόνια. Αυτό δείχνει ένα ενδιαφέρον και εκδοτικό αλλά και αναγνωστικό θέλω να πιστεύω.

    Εδώ λοιπόν έχουμε με την ίδια αισθητική και γραφιστική επιμέλεια μια μεγάλη ξενάγηση στον άνθρωπο και τα καλλιτεχνικά δημιουργήματά του από την προϊστορική τέχνη και τους ανθρώπους των σπηλαίων μέχρι τη σύγχρονη τέχνη. Αρχαία αιγυπτιακή, ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη, βυζαντινοί και Αζτέκοι για να καλυφθεί ο αρχαίος μέχρι το Βυζάντιο κόσμος. 15ος αιώνας. Αναγέννηση. Μανιερισμός, μπαρόκ, ροκοκό. 18ος αιώνας. Νεοκλασικισμός. Ρεαλισμός. Το ιαπωνικό ουκίγιο-ε, ο ιμπρεσιονισμός και μεταϊμπρεσιονισμός. 20ος αιώνας. Η μοντέρνα τέχνη. Ο κυβισμός, ο φουτουρισμός, ο ντανταϊσμός, ο σουρεαλισμός, ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός, η ποπ αρτ, ο μινιμαλισμός, η σύγχρονη τέχνη του 21ου αιώνα.

    Το ταξίδι είναι μεγάλο, οι πληροφορίες πολλές αλλά αρκετά καλά διατεταγμένες και το εύρος της γνώσης που παρέχεται είναι μεγάλο και θαυμαστό.

    Είναι από τα βιβλία τέχνης που αξίζει να εμπιστευθείτε αφού θα γνωρίσετε τα περισσότερα από τα σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα και δημιουργούς, την εξέλιξη της τέχνης, των τεχνοτροπιών, των γραμμών, των κυρίαρχων προσεγγίσεων, από τα γλυπτά του αρχαίου κόσμου, τα βυζαντινά ψηφιδωτά, τους μεγάλους ζωγράφους της Αναγέννησης μέχρι τα εντυπωσιακά ρεύματα του 20ου αιώνα που οδήγησαν την τέχνη εδώ που τη συναντούμε σήμερα.

    Για αναγνώστες από 7-8 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ.

    Με μια ματιά

    • Αυτές οι περιεκτικές εγκυκλοπαίδειες μεσαίου σχήματος και έκτασης με την πλούσια εικονογράφηση και την ευχάριστη περιήγηση στη γνώση κερδίζουν τους αναγνώστες, διεγείρουν την περιέργεια και δημιουργούν μονοπάτια περαιτέρω γνώσης. Τα έντονα χρώματα, η έξοχη γραφιστική επιμέλεια και η συνδιαλλαγή του κειμένου με τις εικόνες βοηθούν πολύ στην ποιότητα και στο να αρέσουν πολύ.
    • Στο ένατο βιβλίο κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα και τον μεγάλο κόσμο της. Τους πρώτους Έλληνες του Μινωικού πολιτισμού, τις πόλεις κράτη, τους αποικισμούς, την κοινωνική διαστρωμάτωση, την Αθηναϊκή δημοκρατία, την αρχαία Σπάρτη, την καθημερινότητα, τη σχέση με τους θεούς, τις γιορτές, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τους πολέμους, φτάνοντας ως τον Μέγα Αλέξανδρο και την ελληνιστική περίοδο.
    • Στο δέκατο βιβλίο, για την τέχνη, θα γνωρίσετε τα περισσότερα από τα σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα και δημιουργούς, την εξέλιξη της τέχνης, των τεχνοτροπιών, των γραμμών, των κυρίαρχων προσεγγίσεων, από τα γλυπτά του αρχαίου κόσμου, τα βυζαντινά ψηφιδωτά, τους μεγάλους ζωγράφους της Αναγέννησης μέχρι τα εντυπωσιακά ρεύματα του 20ου αιώνα που οδήγησαν την τέχνη εδώ που τη συναντούμε σήμερα.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ancient Greek Music – The Lyre of Classical Antiquity

    Νυχτωδία – Σαπφώ-Μιχάλης Τερζής-Νένα Βενετσάνου

    Ελευσίνια μυστήρια- Γιάννης Μαρκόπουλος

    Lorne Balfe – “Pablo” (Genius: Picasso OST)

    La Pietà (Main Theme)

    Van Gogh Theme I

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Αρχαία Ελλάδα (Νο9)
    Τέχνη (Νο10)
    Τίτλος πρωτοτύπου: Ancient Greece in 30 seconds
    Great Art in 30 seconds
    Συγγραφέας: Cath Senker, Susie Hodge
    Εικονογράφηση: Essi Kimpimaki, Wesley Robins
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Ιούνιος 2021
    Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
    Σειρά: Μαθαίνω τα Πάντα
    Επιμέλεια: Μαρία Παναγοπούλου, Διόπτρα
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 18 Χ 23
    ISBN: 978-960-653-351-8
    978-960-653-352-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular