More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο Top-10 του ELNIPLEX με τα καλύτερα βιβλία συμπλήρωσε 1 ολόκληρο χρόνο!

    Το Top-10 του ELNIPLEX με τα καλύτερα βιβλία συμπλήρωσε 1 ολόκληρο χρόνο!

    Το εβδομαδιαίο TOP-10 του ELNIPLEX, το μοναδικό ελληνικό TOP-10 για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, συμπλήρωσε 1 ολόκληρο χρόνο λειτουργίας (52 εβδομάδες) και αποτυπώνει τα καλύτερα βιβλία όπως αυτά εκδίδονται από τους Έλληνες εκδότες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες καθώς και εκείνη των βιβλίων γνώσεων ανεξαρτήτως ηλικίας.

    Το Top-10 του ELNIPLEX δεν είναι οδηγός ευπώλητων ή περίπου ευπώλητων βιβλίων ή δημοφιλών βιβλίων. Είναι ο οδηγός των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ, των εξαιρετικών βιβλίων, αυτών που θα έπρεπε να βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις των ευπώλητων και στη βιβλιοθήκη κάθε σπιτιού. Είναι ένας εβδομαδιαίος οδηγός ενημέρωσης των καλύτερων βιβλίων, έτσι όπως τα κρίνουμε και τα αποτυπώνουμε στις κριτικές και παρουσιάσεις μας. Έτσι, όλοι οι αναγνώστες γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε ποια βιβλία θα στραφούν, ακόμα και αν έχουν προϋπολογισμό για λίγα βιβλία.

    Σε αυτόν τον ένα χρόνο λειτουργία του TOP-10 αποτυπώθηκαν ήδη τα πρώτα βιβλία που αφήνουν το στίγμα τους.

    0-3 ετών

    Στα βιβλία για παιδιά 0-3 ετών έχουμε το θαυμάσιο Ο πρώτος μου Βαν Γκογκ στην κορυφή για έναν ολόκληρο χρόνο, στο Νο2 για 47 εβδομάδες το Άνω Κάτω Ζούγκλα του Άξελ Σέφλερ, ενώ για 51 εβδομάδες βρίσκεται στα ψηλά του Top-10 το Τικ και Τέλα: Το ήσυχο σαλιγκάρι. Ιδιαίτερη δυναμική έχει η σειρά Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλοσόφους με δύο βιβλία (Η Φαντασία με τον Καρτέσιο) για πάνω από μισό χρόνο στο Νο5 και πάνω από δύο μήνες στο Νο8 (Η Αγάπη με τον Πλάτωνα), αλλά και το Σοφούλι της Σοφίας Μαντουβάλου που μετρά σχεδόν μισό χρόνο με ένα από τα βιβλία της σειράς.

    4-7 ετών

    Στα 4-7 ετών έχουμε τον τρομερό και φοβερό Γαλάζιο Καβαλάρη στην κορυφή εδώ και 38 εβδομάδες (περίπου 9 μήνες), το αριστουργηματικό και ισάξιο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν και θα είναι της Γιοχάνα Σάιμπλε στο Νο2 για 30 εβδομάδες, το ασύλληπτης ομορφιάς Ο Κάφκα και η Κούκλα στο Νο3 ήδη για δύο μήνες το οποίο θα μείνει λογικά κι αυτό εντός Top-10 για πάρα πολύ καιρό.

    Μετά από αυτήν την αριστουργηματική τριάδα, έχουμε 3 ελληνικά βιβλία που μαγεύουν και θα μαγέψουν και εκτός συνόρων. Πρόκειται για το Όταν εσύ λείπεις του Θοδωρή Παπαϊωάννου (εικ. Πέτρος Μπουλούμπασης) που κινήθηκε επί 52 ολόκληρες εβδομάδες μεταξύ Νο2 και Νο6 όπου βρίσκεται τώρα, το Κουράγιο του Αλέξη Κυριτσόπουλου που βρέθηκε για 14 εβδομάδες στο Νο1 και έναν χρόνο συνολικά στο TOP-10 (Νο4 τώρα) και το νεοεισελθέν Στην ουρά για την κιβωτό του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή) που διαφαίνεται ότι δεν θα φύγει γρήγορα από τη λίστα. Τέλος έχουμε τη Βαλίτσα και το Οι δύο Φρίντες- Αναμνήσεις δια χειρός Φρίντα Κάλο που βρίσκονται στη λίστα και τις 52 πρώτες αυτές εβδομάδες, ενώ επί περίπου 40 εβδομάδες έμεινε εντός λίστα η τρομερή Τάτα;; της Ίριδας Σαμαρτζή.

    8-11 ετών

    Στα 8-11 έχουμε τον ασυναγώνιστο Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο να βρίσκεται στην κορυφή επί έναν ολόκληρο χρόνο και δεν φαίνεται να το κουνάει εύκολα από εκεί. Σπουδαία βιβλία ακολουθούν: Άλκης Ζέη- Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel) στο Νο2 για σχεδόν έναν χρόνο (49 εβδομάδες), Η Πηνελόπη της θάλασσας στο Νο3 επί 28 εβδομάδες (παραπάνω από 6 μήνες), το Από μακριά της Αγγελικής Δαρλάση και Η Φύλακας του Ήλιου- Μια ανοιξιάτικη ιστορία της Μάγια Λούντε επί 31 εβδομάδες εντός λίστας (Νο6 και Νο8 αντίστοιχα τώρα), το εξαίρετο Έντεκα μέρες του Απρίλη 1826 στη λίστα επί 50 εβδομάδες (Νο7 τώρα), Τα πουλιά της Αναστασίας Σταματοπούλου για περίπου έξι μήνες και συνεχίζει, ενώ ξεχώρισαν για πολλούς μήνες εντός του TOP-10 Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου του Δημήτρη Μπασλάμ και Το Νησί με τις λέξεις που αγαπάνε του Μάνου Κοντολέων.

    12-16 ετών

    Στο 12-16 έχουμε σούπερ βιβλία να δεσπόζουν: τα Τέρατα Ανθρώπων έμειναν στην κορυφή επί 40 ολόκληρες εβδομάδες προτού δώσουν στη θέση τους στο επί δέκα εβδομάδες πρώτο πλέον Ήμασταν ψεύτες της Έμιλι Λόκχαρτ. Σπουδαία πορεία έχουν κάνει τα Χρυσά κουπιά της Μαρίας Παπαγιάννη επί 45 εβδομάδες (αρκετές από αυτές στο Νο2 και Νο3) και Η Λούση Λου είναι μία από μας που έμεινε 38 εβδομάδες μεταξύ 3ης και 10ης θέσης και συνεχίζει. Σπουδαία βιβλία όπως τα Αν έρθεις σαν τον άνεμο, Η μάχη των Θυελλοφυλάκων και Ο γορίλλας του δολοφόνου βρίσκονται στα ψηλά της λίστας επί 5 μήνες και δε θα φύγουν εύκολα εκτός αυτής, ενώ θα μείνει αρκετές εβδομάδες όπως φαίνεται και το εξαιρετικό Ο πόλεμος που κέρδισα. Υπέροχα βιβλία όλα τους.

    Μεγάλη τροχιά στο TOP-10 διέγραψαν η Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων 4- Το νέο αίμα, Η Μάσκα του Καπιτάνο, το Μια ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό και τα Παπούτσια με λουράκι που έμειναν 4-7 μήνες εντός λίστας και αποτελούν μια εξαίρετη ελληνική τριάδα.

    Γνώσεων

    Τέλος, στην κατηγορία των βιβλίων γνώσεων έχουμε τους Χάρτες- Ένα εικονογραφημένο ταξίδι στον κόσμο στην κορυφή για ολόκληρο τον χρόνο, τα 24 εικόνες για την Επανάσταση του 1821- Μακρυγιάννης & Ζωγράφος. Ένας αγωνιστής και ένας καλλιτέχνης και1821 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της Σοφίας Ζαραμπούκα στα ψηλά πατώματα και τις 52 αυτές εβδομάδες, ενώ μεγάλη δύναμη διακρίνουμε τώρα σε τρία πολύ ιδιαίτερα βιβλία:υο Θέλεις να μιλήσουμε για τη συναίνεση; Επιλογές ως το άπειρο στο Νο2 πάνω από 5 μήνες, το Ουρανός. Με ζωντανή εικονογράφηση εξερευνούμε τον ουράνιο θόλο Νο3 για περίπου 4 μήνες και το Πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι- Δεξιότητες ζωής στο Νο4 για περισσότερους από 3 μήνες. Έξι μήνες στη λίστα εξακολουθεί να βρίσκεται το Πες μας, παππού… Πώς γεννιούνται τ’ άστρα- Ταξίδι στη ζωή των άστρων του Διονυσίου Π. Σιμόπουλου, ενώ μεγάλη πορεία στη λίστα είχαν το Ιλιάδα & Οδύσσεια- Κορίτσια που έγιναν μύθος (πάνω από 11 μήνες στη λίστα), Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων, 21+1 συγγραφείς γράφουν, καλλιτέχνες εικονογραφούν για το 1821 και Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο που βρέθηκαν στη λίστα για 6-9 μήνες περίπου.

    Αυτά τα βιβλία είναι όλα κορυφαία και αξίζει να τα εμπιστευθείτε πραγματικά με κλειστά μάτια!

    Δείτε τα αναλυτικά όλα εδώ

    Δείτε τι είναι το Top-10 και τον τρόπο λειτουργίας του εδώ.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular